top of page

Blog

Gruwelijk Eng

Van 4 tot en met 15 oktober is het kinderboekenweek. Samen met Joris vierde ik dit. Elk jaar organiseert de stichting collectieve propaganda van het Nederlandse boek de kinderboekenweek. Tien dagen waarin er op scholen, in bibliotheken en in boekhandels extra aandacht wordt besteed aan het lezen en promoten van kinderboeken. Vaak worden er verschillende activiteiten georganiseerd en er is altijd een thema en een kinderboekenweekgeschenk, een uniek boekje geschreven in het thema van de kinderboekenweek, dat gratis meegegeven wordt in alle boekhandels bij aankoop van 10 euro aan kinderboeken.  

Dit jaar is het thema 'Gruwelijk eng' en werd het kinderboekengeschenk 'Kattensoep' geschreven door Janneke Schotveld, bekend van onder andere 'superjuffie'. Voorafgaand aan de kinderboekenweek wonnen wij kaarten voor het bol.com kinderboekenfeest. Joris ging verkleed als zombiepiraat (...) op pad naar de snorfabriek in Utrecht. Daar genoot hij van een gratis ijsje, chipjes en sap. Er waren verschillende workshops (toverstokken maken, bloedslijm maken, striptekenen) maar ik ben helaas gezegend met een knutselallergisch kind. Dat werd hem dus niet. Hij had wel zin om naar een verhaaltje te luisteren. Filemon Wesselink kwam live een verhaal verzinnen. De kinderen uit het publiek mochten woorden roepen die door Filemon meteen in zijn verhaal verwerkt werden- terwijl zijn zusje illustraties maakte. Erg leuk om te zien!

Met school bezochten de kleuters een theatervoorstelling van Meneer Monster. Een bewerking van het kinderboek 'de Gruffalo.' Joris vond het van te voren best spannend. (Aangezien de Gruffalo er ook zou zijn en die een giftige wrat heeft en paarse stekels van zijn staart tot aan zijn kop) maar zélfs voor hem was het alleen maar leuk. Het licht bleef aan, de liedjes waren lief en zacht en de voorstelling was ontzettend grappig. Een groot compliment voor Meneer Monster; doordat ze net voor de komst van de Gruffalo lieten zien dat ze zich gewoon verkleedden als de personages, was de spanning,ook voor mijn angstige kleuter, meteen weg. Top!  

Tot slot mag Joris elk jaar een boekje uitzoeken tijdens de kinderboekenweek. Dit jaar dus een nieuwe favoriet: ' de Gruffalo'!

Ik ga dus fijn oefenen op mijn stemmetjes van Vos, Uil en Sssssssslang!

Vond je dit een leuk bericht? Laat je mailadres achter onderaan deze pagina en krijg de volgende berichten in je mailbox!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page