top of page

Blog

Haakupdate Mei

Met mijn bevriende collega zit ik thuis aan tafel. We hebben voor de zoveelste keer een vakantiedag opgeofferd om met onze kleuterlokalen themaklaar te kunnen beginnen na de vakantie. 'Had jij nou een fantasiepaard gemaakt? ' vraagt ze. En dat had ik, geheel in stijl, voor thema fantasie.

Ik laat het haar zien. 'Ik wil dat ook kunnen! ' zegt ze. 'Dan moet je youtube filmpjes kijken en leren haken. ' antwoord ik, want ik geloof niet dat ik in staat ben iemand te leren haken. Zelf doen is iets anders dan voordoen, in dat geval. 'Wat ben jij voor juf? ' vraagt ze.. Goed punt. Daar gaan we. Een paar uur oefenen, steken, uithalen en vloeken later, heeft ze al een heel stuk gehaakt. Ik weet niet wie er trotser is. Als haar vriendje belt, die ze op handsfree zet omdat ze door moet haken, roept ze vol enthousiasme: 'WE ZIJN AAN HET HAKEN!' Er valt een pijnlijke stilte. En dan: 'Hoe oud was je precies? ' 😂 Zij vertrok, op naar de winkel om zelf haakspulletjes te kopen- helemaal hooked ( ha ha.) En ik ging op zoek naar een nieuw projectje, voor thema zomer! 

Dit is fantasiepaard 'Nachtmerrie' uit het boekje 'DenDennis zoekt zijn knuffel'. Het leuke aan dit boekje is dat het een voorleesverhaal is met plaatjes en bijbehorende haakpatronen van alle figuren uit het boek. Heel leuk voor in de klas dus en om de kleuters het verhaal mee te laten uitspelen! Ik koos voor andere garen (Scheepjes stonewashed white en een gemeleerde roze wol van Action, wat voor een leuk effect zorgde!). Voor thema zomer ga ik een slinger haken van zomerfruit! Zie hier het eerste watermeloentje!  

Op de hoogte blijven van mijn haakprojectjes? Laat hieronder je mailadres achter en je krijgt een berichtje als er weer iets nieuws gebeurd!  

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page