top of page

Blog

Spanning en ruzie door Blackstories!

Okay. Even dit; wij zijn verslaafd aan dit spelletje. En ik wil jullie even vertellen waarom. En waarom iedereen het moet spelen. En waarom onze relatie er zowat op stuk loopt. 😂

Dit is Black stories. Het is heel simpel.. (nouja, het idee dan.) Op de voorkant van de kaart staat een crime scene beschreven. Op de achterkant staat uitgelegd wat er gebeurd is. De voorkant mag voorgelezen worden, de achterkant moet geraden worden. Met vragen die je alleen met 'ja' of 'nee' kunt beantwoorden. Uhm? Nou kijk!

Voorkant... Dus het raadsel

Achterkant... Dus de oplossing! 

Toevallig (nouja helemaal niet zo toevallig, want daarom schrijf ik erover) deden we deze afgelopen zaterdag. Vriendje las deze voor en ik moest raden. Ik stelde dus vragen als 'was het een natuurlijke dood? ' 'was het een ongeluk? ' 'was er een moordwapen? ' 'is het lijk verplaatst' en uiteindelijk- na de gebruikelijke ruzies en een paar uur later- heb ik het geraden! Hoera! Ruzies? Hahaha.. Nouja 'ruzies'. Als rader zit je nogal makkelijk vast in een cirkeltjes en als verteller is het soms onvoorstelbaar dat iemand zo verkeerd zit te denken. Dat zorgt voor gebruikelijke kreten van frustatie zoals: 'WEL! ZE IS WEL VERPLAATST! JE HEBT HET KAARTJE VERKEERD GELEZEN! (ik) of: 'HOE KUN JE NU NOG STEEDS NIET WETEN WAT ER GEBEURD IS?? (Hij). Maar: het is een fantastisch spelletje. Voor zaterdagavond op de bank, voor bij de borrel, Voor in de auto, voor op vakantie, voor met zijn tweeen of voor met meer. Er zijn veel verschillende versies, waaronder een vakantie editie, dus gegarandeerd uren plezier! Blackstories is te krijgen bij de boekwinkel, de spel of speelgoedwinkel en via bol.com en kost 11,99 voor 50 kaarten.  


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page