top of page

Blog

DIY Stoepkrijt!

Volgende week moet ik afscheid nemen van mijn lieve kleuters omdat mijn stage er dan weer op zit. Omdat ik graag iets leuks en bijzonders wil doen en trakteren lijkt het me leuk om zelf stoepkrijt met ze te maken. Dat oefende ik vandaag vast met Joris!

Het idee haalde ik van pinterest, dé ideeenbijbel voor elke kleuterjuf. Pinterest is het afgelopen jaar echt mijn beste vriend geworden. Volgens de site heb je maar heel weinig nodig, namelijk: - Gips (en water) - Verf - Siliconenvormpjes

Nou, dat moest wel lukken. Je hebt vast allemaal simpelere en goedkopere en betere gips dan wat ik nu heb gekocht, maar ik had voor de test even geen zin in grootverpakkingen. De verf en de siliconenvormpjes haalde ik bij Action. Het gips maak je aan volgens de verhoudingen op de verpakking, in mijn geval 1 deel water en 2 delen gips. Dat roer je door tot het een gladde, grijze massa is. 

Hier voeg je de gewenste kleur verf aan toe. Houd er rekening mee dat de kleuren licht worden doordat het gips zelf grijs is! 

Je schept het mengsel in de vormpjes, laat het drogen (twee uurtjes maximaal) 

En ben je dan klaar? lekker stoepkrijten maar!!!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page