top of page

Blog

Boekchallenge update: Deze boeken las ik in januari!

Begin dit jaar begon ik met een reading challenge: een lijst met 50 boeken, of soorten boeken, die ik dit jaar graag wil lezen. Ik vind het leuk om een reading challenge te doen omdat ik ontzettend van lezen houd en omdat ik op die manier ook eens iets anders lees dan wat ik normaal zou lezen.

Tot nu toe lig ik op schema, ik lees ongeveer elke week een ander boek. Ook is het leuk dat mensen betrokken blijken te zijn bij mijn challenge, ik krijg van verschillende kanten boeken om te lenen en te lezen, ik krijg tips en ik word gevraagd om leestips. Heel leuk! 

Verder blijkt de kringloop mijn nieuwe beste vriend als het om boeken gaat en moet ik mezelf tegen houden geen boeken te gaan hoarden. 

Okay, so far so good! De afgelopen maand las ik 5 boeken, waarvan ik er al 2 reviewde. Mijn mening over de overige 3 deel ik dus vandaag graag met je!

voor 'a classic romance' las ik Pride & Prejudice. Wat in het nederlands dus heel suf 'Trots en vooroordeel' heet. Deze kwam ik tegen bij de kringloop en valt in het rijtje 'heb ik altijd willen lezen'. Toen ik begon postte ik een foto op facebook en zei een vriendinnetje 'pride is zoooooo leuk!' en aangezien ik eigenlijk alles leuk vind wat zij leuk vindt moest het dan wel goed zitten. 

Toch begon ik daar heel even aan te twijfelen. Ik moest erg inkomen in dit boek. Het boek is eind 1700 geschreven en kent dus een íets andere schrijfstijl dan wat ik normaal lees. Ook is de setting daardoor anders en gebeurde er niet veel meer in het begin dan roddelen, wandelen en spelletjes spelen in de salon, haha. 

Maar eenmaal gewend aan de schrijfstijl veroverde dit boek mijn hart. De personages zijn zó fantastisch, ik werd verliefd op de humor van Elisabeth en uiteraard, uiteraard op Mr. Darcy. 

Los van het prachtige verhaal bleek dit ook een leuk inkijkje in die tijd. De sociale verschillen, het belang van goede huwelijken voor middenstanders en de dagelijkse bezigheden in de tijd voor alle media en electronica worden helder beschreven. Ik zou iedereen dit boek aanraden. Nouja iedere vrouw. Die zich even door het begin én de schrijfstijl heen kan worstelen 😉

Voor 'a book made into a movie' las ik The Notebook van Nicholas Sparks. Uiteindelijk werd dit 'a book that made you cry', want dat weet je natuurlijk van te voren niet en dus heb ik weer een boekenvacature voor de boekverfilming! The Notebook is een van mijn allerlievelingstefilms allertijden. Ik hou zóveel van die film. Ik hou van Noah en van Allie, van de prachtige allesoverwinnende heftige romance (zucht) en ook vooral heel heel erg van de schitterende quotes. Gelukkig bleken de meeste prachtige quotes regelrecht uit het boek te komen, wat ook de reden was dat ik hem in het engels wilde lezen.

Het is een kort boekje en het is grappig dat de film heel erg focust op de summerromance, terwijl het boek meer draait om de twee latere periodes daarna. 

Ik kan er uren over uitwijden, maar het was gewoon prachtig. Eigenlijk, zoals zo vaak, op schrift ontroerender dan op beeld. Oh man, wat houd ik van the notebook. ❤❤ End of story.

Tot slot las ik als 'a book by a female author' On top van Anna Nooshin. Anna is fashionblogger en oprichter en eigenaar van online magazine NSMBL en de ondertitel van dit boek is 'jouw handboek voor online succes.' Okay. En daar wringt de schoen (hey mooi he, voor een fashionblogger. boks!) Want ik vind dit alles behalve een handboek voor online succes. Het is eigenlijk een biografie. Het verhaal van Anna Nooshin. Of een samengeraapt geheel van ervaringen. Het leest prima weg en ze is grappig, maar lees het vooral alleen als je een inkijkje wil in de modewereld of benieuwd bent naar het levensverhaal van Anna. Wat ik op zich niet persee was. Ik vond het wel leuk om te lezen, met name omdat mijn nichtje (een van de aller aller aller liefste personen op deze hele wereld (hou van jou tot de maan en terug)) in de best wel bitchy amsterdamse fashion werkt. Dat contrast fascineert me. Anna heeft humor en het boek staat vol mooie foto's, maar uiteindelijk kon ik niet zo heel veel met dit boek.

dat was 'm! Voor deze maand staat er ook weer vanalles om te lezen op het menu! Wil je op de hoogte blijven? laat dan hieronder je mailadres achter! Leestips en boeken zijn nog steeds meer dan welkom!

fijne dag!

liefs,

Ellen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page