top of page

Blog

Gekruid bakpapier en online boodschappen doen!

Ik ben dus best wel lui. En eigenlijk heb ik gewoon nooit zin in klusjes. Koken en boodschappen zijn dus over het algemeen niet mijn hobbies.

Nu heb ik (eigenlijk met dank aan mijn broer en zijn 'Appie' verslaving) ontdekt dat de Jumbo in het nabijgelegen dorp de boodschappen bezorgt. Haaaaaa! En het is de hemel.

Op vrijdag ga ik aan tafel zitten, kopje koffie erbij - en ik ga naar de site van Jumbo. Daar typ ik in de zoekbalk wat ik nodig heb en krijg meteen de hele range producten te zien waar ik uit kan kiezen. Zo shop ik mijn hele digitale boodschappenkarretje vol.

Normaal kost bezorgen 6 euro, maar elke week zijn er aanbiedingen met gratis bezorging. Voor mij waren die tot nu toe altijd gunstig, want er zat altijd wat bij wat ik toch al moest hebben- en dus heb ik tot nu toe nog niet voor de bezorging hoeven betalen. Dat betekent dus dat het me niets extra's kost boven zelf naar de winkel moeten, bejaarden aan de kant duwen (grapje, rustig maar) en gesleep met boodschappen.

Sterker nog: de prijzen en de aanbiedingen zijn hetzelfde als in de winkel. Standaard heb ik tot 00.00 uur diezelfde dag om mijn bestelling nog aan te passen. Als ik afstand doe van dit recht en beloof dat ik geen wijzigingen meer doorgeef na 17:00 uur krijg ik een euro korting op het totaalbedrag. Daarmee ben ik dus gewoon goedkoper uit dan in de winkel!

Op zaterdag tussen 18:00 en 18:30 staan ze dan voor mijn deur en zetten de boodschappen keurig, in statiegeldkratten, in mijn keuken.

Hij neemt de kratten en statiegeldflessen van vorige week mee, verwerkt dit in de prijs- ik pin en klaar is luie, maar zeer tevreden Kees.

Joris is er na een week of 4 al helemaal aan gewend; als zijn koekjes of snoepjes- sorry, ik bedoel als zijn verantwoorde tussendoortjes op zijn- vraagt hij niet meer of we boodschappen gaan doen maar 'of de boodschappenman al is geweest'. Ik voel me dan heel hip. En lui.

De laatste 2 weken stopt de boodschappenman ook nog een klein cadeautje tussen mijn boodschappen. Deze week een maaltijdmix waarmee ik curry kan maken, vorige week gekruid bakpapier. Wat? Ja. Dat dacht ik ook. 

Dat dus. Er zitten 4 velletjes bakpapier in, met kruiden. (Je meent het. Wat een toeval) en het idee is dat je er een kipfilet tussen vouwt, 10 minuten bakt aan de ene kant, omdraait, en 10 minuten bakt aan de andere kant. Het resultaat? Gekruide, malse kip. Dat klinkt als simpel! Ik probeerde het gister en het was supermakkelijk en heerlijk!

De kip is inderdaad zacht en mals, met een kruidenkorstje! Echt een aanrader dus!

Een hele fijne zondag allemaal!

Liefs,

Ellen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page