top of page

Blog

Reading challenge update

Begin deze maand blogde ik over the reading challenge- een lijst met 50 'categorieen boeken' die ik dit jaar wil lezen. Dat komt dus ongeveer neer op een boek per week, wat me bij nader inzien nogal ambitieus lijkt, maargoed.. we proberen het. Om jullie niet de hele tijd lastig te vallen met updates hierover houd ik mijn voortgang bij op goodreads en zal ik elke maand hier een update plaatsen van de boeken die ik heb gelezen. Daar begin ik vandaag mee! Van de lijst las ik 'a book set during christmas' en 'a book with more than 500 pages.'  En ik vertel je vandaag welke dat waren en wat ik ervan vond!

Voor 'a book set during christmas' las ik 'rozen in de sneeuw' van Brenda Novak. Nu moet ik daar even iets over vertellen. Dit is namelijk een HQN roman. Een wat? Nou dat. Ik las heel erg veel op mijn e-reader, maar ik lees ook ontzettend graag in bad. En dure boeken of een e-reader (of telefoons, of eigenlijk wat dan ook) mee in bad nemen zijn in mijn geval een bewezen slecht idee. Dus nam ik een keer uit de supermarkt een hip uitziende, minder kleffe variant van harlequin mee. Een boekje van 8 euro wat meer weg heeft van de altijd voorspelbare, maar grappige, herkenbare en heerlijk te lezen 'chicklit' dan de zoetsappige (soms ook vast fijne) boeketreeks. En dat bleek eigenlijk een heel leuk boekje. Dus kocht ik er nog 1. En toen sloot ik een abbonementje af waarbij ik elke 2 maanden 3 van die boekjes thuisgestuurd krijg. Leuk, dacht ik, want misschien lees ik dan eens iets wat ik niet direct zelf zou kiezen. En dat gebeurde dus met deze van Brenda Novak. 

Ik begon met een beetje weerstand met lezen. De kaft voorspelde qua afbeelding en beschrijving weinig goeds en veel voorspelbaarheid. Maargoed, het was winters en kerstig en die sfeer wilde ik nog wel even vasthouden, dus ik begon toch. Het verhaal speelt zich af in Whiskey Creek, een fictief Amerikaans dorpje waar iedereen elkaar kent. Blijkbaar is er een 'Whiskey Creek reeks' waarin het verhaal van elk van de bewoners in een boekje naar voren komt. De sfeer van het boek had door de rol en de beschrijving van het dorpje iets weg van series als 'Gilmore girls'  en 'Everwood'. Ik vind dat heerlijk. In Whiskey Creek woont de net gescheiden Kyle, natuurlijk een overdreven succesvolle en knappe man, die zijn vakantiehuis verhuurt aan Lourdes, een bekende countryster. Doordat de verwarming in het huis kapot gaat moet ze een tijdje bij hem logeren. Natuurlijk klinkt dit voorspelbaar as hell en weet je wel hoe het af gaat lopen, en ik ga ook echt niet beweren dat het uiteindelijk een heel intelligent boek bleek. Maar! De personages en de sfeer worden echt fijn beschreven, en er zit warempel nog een tweede verhaallijn in die eigenlijk best wel okay is. Ik vond het dus tegen verwachting in best vermakelijk.

In tegenstelling tot het tweede boek dat ik las. 'Darker' van E.L. James. Jep. Dat is dus fifty shades darker as told by Christian. Ik heb, zoals vele vrouwen met mij, een haat/liefde verhouding met fifty shades. Toen het boek jaaaaaaren geleden een hype werd duurde het even voordat ik erin meeging. Een miljonair die graag een SM relatie wil met een onschuldig meisje? Waarom moet ik dat lezen? Maar toch he, iedereen had het erover, dus ik werd nieuwsgierig en las het eerste boek. Dat fascineerde me. Het is dus niet de SM of de sex. Het is gewoon de moderne versie van belle en het beest. Hij is kapot, zij wil hem redden. Short version. Dus las ik ook het tweede boek. En het derde. In de tussentijd begon ik de uitgebreide sexscenes over te slaan. Ik begon me behoorlijk te irriteren aan haar naïviteit en dat ze 'in duizend stukjes uit elkaar viel' en inmiddels wist ik wel hoe ze op hem reageerde. Been there, done that zeg maar. Figuurlijk dan, gelukkig. Toen kwamen de films. Mooi in beeld gebracht, prachtige hoofdrolspeler, dus dat was goed te doen. En toen de boeken vanuit zijn optiek. Dat zal gegarandeerd ook een trilogie worden- en de eerste vond ik nog wel okay omdat het leuk was vanuit zijn optiek te lezen. Dus gaf ik deel twee een kans. En ik merk dat ik nu totaal overdosed ben. Los van dat ik al weet wat er gaat gebeuren is de verhaallijn zo dun en doorzichtig als visdraad en heeft zijn 'visie', op wat dromen en gesprekken met zijn psych na, nul komma nul toevoeging aan wat je al kent. En ik schaamde me ook nog eens toen ik met het boek in de kantine van zwemles zat. Het boek is 546 pagina's lang een herhaling van: 'Ik ben een nare man, hoe kan ze van me houden, mag ik je slaan, wil je met me naar bed?' Heel veel meer kan ik er helaas niet van maken. Ik heb me er doorheen geworsteld en om maar in het thema te blijven, dat was een marteling. 

Nu ga ik verder met 'a classic romance', waarvoor ik Pride & Prejudice uit de kringloop heb gescoord. Ik ben benieuwd! Wil je op de hoogte blijven? Laat je mailadres achter, dan krijg je een mailtje als er een nieuw artikel is gepost!

Fijne zondag!

Liefs

Ellen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page