top of page

Blog

Vogeltaarten zijn vet!

Vorig jaar zag ik in allerhande een 'recept' om zelf vogeltaarten te maken. Ik zet recept tussen aanhalingstekens omdat het zo simpel is dat je het haast geen recept kunt noemen. (En toch wist ik het te verpesten hahaha.) 

Omdat ik al dagen weinig anders aan het doen ben dan verslagen schrijven voor school (en netflixen, lezen, in bad, met vriendjes en vriendinnetjes kletsen, vuurtjes maken... maar dat klinkt niet zo dramatisch dus dat laten we even achterwege) besloot ik gister om voor de voorspelde syberische kou (..... het wordt 3 graden Dames en Heren, 3 graden..) de vogels te gaan verwennen.

Dus ging ik naar action en jumbo, kocht de ingrediënten en ging aan de slag!

Voor de duidelijkheid: Ik kocht voederzaad, plantaardig hard frituurvet, doppinda's en cranberry's. 

Volgens de instructie houd je een 50/50 verhouding aan: 1 kg zaad op 1 liter vet. Ik bedenk me net dat ik dat al verkeerd heb gedaan want ik heb een halve liter vet op een kg zaad gebruikt :). 

Het gaat zo: Je smelt het vet, je mixt het zaad en je giet het in de vorm! 

Om de taart te versieren maakte ik ook kleine puddingvormpjes. Tip: waar het bij mij misging is dat ik de taart niet kon 'storten', hij bleef dus in de vorm! De siliconenvormpjes gaven geen problemen, dus ga je dit proberen: gebruik siliconenvormpjes (en de juiste verhoudingen 🙈).

Nog even versieren en klaar is mees (haha)!

Het werkt, het is leuk om te zien (en om cadeau te geven) makkelijk te maken en de vogeltjes eten ervan! Conclusie: Vogeltaarten zijn vet!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page