top of page

Blog

Pinguïn lappenpop

Een tijdje geleden haakte ik voor Joris deze schattige pinguïn lappenpop. 

Het patroon haalde ik uit het boek 'Gehaakte Lappenpoppen' van Sascha Blase van Wagtendonk. Een erg leuk boekje, met 16 patronen voor verschillende lappenpoppen! (Aap, kikker, kitten, konijn, krokodil, mopshondje, muis, nijlpaard, olifant, paard, eenhoorn, panda, pinguïn, prinses, robot, schaap). 

De patronen zijn in principe wel duidelijk beschreven. Ik kwam alleen met tellen een beetje in de knoop met het lijfje en moest in het begin 3x overnieuw beginnen om te snappen hoe het nu zat. Ik dacht dat dat aan mij lag, tot de buurvrouw hetzelfde boekje kocht en er ook tegen aan liep. Gelukkig is er op YouTube een filmpje te vinden hoe het dan wél moet- en dus lukte het uiteindelijk. 

Het is leuk om een hele collectie lappenpoppen te kunnen haken- en om ze te maken als kraamcadeautje. In de patronen (en voor mijn pinguïn) wordt alleen gebruik gemaakt van scheepjeswol stonewashed- en die kriebelt behoorlijk, dus vind ik voor echt kleine baby'tjes niet heel geschikt. 

Er is ook een vervolg op dit boek, met nog eens een hele rits nieuwe patronen, de kleine versies van de poppen uit het eerste deel, zodat je een mama-en baby kunt haken- en patronen voor kleertjes voor zowel de grote als de kleine versies.

Ik ben heel blij met het boek- en met  het eindresultaat!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page