top of page

Blog

Nivea bodylotion voor onder de douche

Volgens mij heb je bad-en douche mensen. Ik ben duidelijk een badmens. En ook heel duidelijk geen douchemens. Dus ga ik elke dag in bad- en alleen in échte noodgevallen (vakantie, visite, hotels en haren wassen, haha) onder de douche. En dan probeer ik er met de producten die ik gebruik ook wel een echt feestje van te maken. Omdat ik dan ook meteen vanalles gebruik onder de douche- Shampoo, conditioner, haarmasker, douchegel, scrub, masker, is het al met al een heel gesmeer en geklieder. Op zich geen probleem, want ik kies fijne producten en het is er lekker warm- Alleen heb ik dan na het douchen nooit meer zin om me ook nog eens in te smeren met bodylotion. Want ik ben lui. Ik wil wel graag dat zachte gevoel, dus uiteindelijk doe ik het wel, maar toch was ik blij toen ik las over het nieuwe product van Nivea: bodylotion voor onder de douche! Deze wilde ik graag proberen.

Bij kruidvat kocht ik voor 6,99 euro een fles 'Nivea Bodymilk onder de douche cacao boter' van 250 ml. De lijn heeft verschillende producten, met verschillende geuren en voor verschillende huidtypen. Volgens de verpakking is deze geschikt voor de droge huid. Speaking of which: Die verpakking. De bodymilk zit in een beetje flexibele fles/tube. Dat is fijn, want dan hoef je niet hard te knijpen om het product uit de verpakking te krijgen. Verder is het een beetje saaie verpakking, maar dat weet je van Nivea, dus daar wil ik niet echt over zeuren. Wat me wel opviel was een losse sticker op de voorkant met 'kleed je direct aan!' Dat vond ik nogal onzin. Je moet je sowieso nog afdrogen, en ik wil er niet over nadenken dat er in het productieproces nog een handeling is toegevoegd- dus dat die stickers zijn ontworpen, gemaakt en dat die los op alle flesjes zijn geplakt door een machine- om mij van deze complete onzinnige informatie te voorzien. Dat kost nutteloos geld en energie. Aan de andere kant schrijf ik nu een blog om jullie van compleet nutteloze informatie te voorzien- dus misschien moet ik ook daar geen commentaar op hebben. Op de achterkant van de fles staan een gebruiksaanwijzing en de ingrediëntenlijst.

Zoals te verwachten van Nivea zijn de ingrediënten niet heel natuurlijk. Er valt me op dat er wel echte cacaoboter in zit en dat parfum halverwege de ingrediëntenlijst staat, dus dat er niet superveel inzit, dat vind ik opzich wel fijn. 

Het product zelf is qua structuur echt crème, dat verbaasde me omdat het als milk verkocht wordt. Ik hou wel van dikkere crèmes, dus helemaal prima. De geur is ondanks de weinige parfum best sterk- een combinatie van de bekende niveageur en iets cocosachtigs. Zoet en lekker voor de zomer. 

Het insmeren ging snel en makkelijk en ik gebruikte minder product dan ik verwachte. Ook minder dan ik van droge bodylotion zou gebruiken, dus die fles van 250 ml is zuiniger in gebruik. Na het afdrogen had ik wel echt het gevoel dat ik een bodylotion had gebruikt, maar wel in de 'light-versie' zeg maar. Vind ik voor de zomer heel fijn, maar ik betwijfel wel of het écht geschikt is voor een droge huid. Al met al ben ik er heel blij mee! Goede prijs kwaliteit verhouding, lekker makkelijk, simpel maar prima geurtje en zuinig in gebruik. Wil je op de hoogte blijven? Laat je mailadres hieronder achter, dan krijg je mijn volgende blogs ook per mail!


  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page